GDPR, tietosuoja, evästeet ja rekisteriseloste

0 Shares

Verkkosivustomme osoite on: https://maikkimoon.fi

Eväste ?

Evästeet ovat pieniä tiedostoja, jotka tallentuvat käyttämäsi laitteen (tietokone/mobiililaite) selaimeen. Kaupallisten sivustojen tapaan MaikkiMoon käyttää omilla sivuillaan evästeitä. Näin sivusto pystyy tunnistamaan kävijän, joka vierailee sivustolla, kirjoittaa kommentin tai tekee ostoksia. Jokainen eväste vanhenee tietyn ajan kuluttua, riippuen sen käyttötarkoituksesta.   Käyttämällä MaikkiMoon -sivustoa annat suostumuksen evästeiden käyttöön tällä sivustolla kuvatulla tavalla.

Maikkimoon -sivusto käyttää seuraavia evästeitä:
  • toiminnalliset evästeet (Evästeitä käytetään esimerkiksi kirjautumistietojen ja kieliasetusten muistamiseksi. Ilman toiminnallisia evästeitä verkkokaupasta ei voi tehdä ostoksia.)
  • käyttäytymistä mittaavat evästeet (Nämä evästeet keräävät tilastotietoa siitä, kuinka ihmiset käyttävät verkkosivua)
  • analyysievästeet (Google Analytics) Tiedon avulla parannamme sivuston toimivuutta.
  • kohdistetut tai mainosevästeet (Facebook ja Google, eivät sisällä henkilötietoja)

Muut verkkosivustot, joille mahdollisia linkkejä on, keräävät ja hyödyntävät evästeitä heidän tarpeidensa mukaan. Sivuston käyttäjän tulee itse hyväksyä jokaisen sivuston evästeet itse. Mikäli käyttäjä ei hyväksy, että hänestä kerätään tietoja, kyseisen sivuston käyttö tulee välittömästi lopettaa.

Evästeiden poistaminen

Jos haluat poistaa evästeitä selaimesta tai estää niiden käytön, sinulla on siihen täysi oikeus. Sinun kannattaa tutustua selaimesi asetuksiin, koska toimenpiteet ovat aina selainkohtaisia. On kuitenkin tärkeää huomata, että jos päätät toimia näin, se saattaa vaikuttaa palveluiden tehokkaaseen käyttöön. Sallimalla evästeet varmistat sivustomme sujuvan käytön.

Rekisteriseloste ja tietosuoja

Sivuston Rekisteriseloste ja tietosuoja on päivitetty 20.01.2021

Rekisterin ylläpitäjä
  • Inkeri Himanka
  • Y-tunnus 1853247-8
  • MaikkiMoon
  • Asemakatu 27 D 23
  • 94100 KEMI
Rekisterin yhteyshenkilö

Inkeri Himanka, Asemakatu 27 D 23, 94100 KEMI inkeri.himanka@gmail.com inkeri@maikkimoon.fi

Rekisterin ylläpidon peruste
Rekisteriin liittyvät sivut

https://maikkimoon.fi

https://maikkimoon.fi/shop-maikkimoon/

Käyttäjästä, joka rekisteröityy sivustollemme, tallennamme henkilökohtaisia tietoja, jotka hän tarjoavat meille. Jokainen käyttäjä voi nähdä, editoida, muokata tai poistaa henkilökohtaiset
tiedot milloin tahansa.

Kuka, mitä ja kenelle?

MaikkiMoon -sivusto tarkoittaa tässä rekisteriselosteessa ja tietosuojakäytännössä käyttäjällä sivustoilla käyviä henkilöitä, yhteisöjä, yrittäjiä, blogimedioita, blogiportaaleja ja asiakkaita.

Tietojen keräämisen tarkoitus

Käyttäjän henkilötietoja voidaan käsitellä seuraavia tarkoituksia varten:

  • asiakassuhteen ylläpito, hoitaminen ja kehittäminen
  • palvelujen toteuttaminen
  • asiakas- ja kävijätapahtumien varmentaminen
  • asiakaspalvelun, toiminnan ja sivustojen kehittäminen
  • mielipide- ja markkinatutkimusten toteuttaminen
  • jälleenmarkkinointi käyttäen Facebookin, Googlen ja sähköpostimarkkinointiin tarkoitettuja työkaluja
  • tuotteiden ja palvelujen markkinointi sekä tietojen tilastointi ja analysointi
  • kumppanuus- ja affiliatemarkkinoinnin toteuttaminen

Rekisteri koostuu yllä mainittujen sivustojen sekä erilaisten tuotteiden ostamisen kautta postituslistalle liittyneistä käyttäjistä. Rekisterin henkilötietoja käytetään yhteydenpitoon sähköpostilistalla oleviin käyttäjiin sekä sivuston ja asiakkaiden välisen asiakassuhteen hallintaan ja ylläpitoon.

Käyttäjää tiedotetaan sivuston uutisista ja ajankohtaisista tapahtumista henkilötietolain mukaisesti.

Sinusta kerättävät tiedot

Käyttäjänä sinusta voidaan kerätä seuraavia tietoja:

  • Etunimi
  • Sukunimi
  • Osoite
  • Sähköpostiosoite
  • Yritysasiakkaan henkilö- ja/tai yritystiedot (y-tunnus, sähköpostiosoite, postiosoite, postitoimipaikka ja -numero)
  • Asiakassuhteen ylläpitoa koskevat tiedot; laskutus- ja maksutiedot, tilaustiedot, myyjä- ja kumppanitiedot, asiakaspalautteet, yhteydenotot, peruutustiedot
  • Sivuston käyttäjän sähköpostiviestit
  • Sivuston käyttäjän luvat ja suostumukset
  • Käyttäjän käyttötiedot, kuten esimerkiksi linkkien klikkaaminen, sivut tai postaukset joilla vierailet, toimintojen ajankohta.

Sähköpostilistalle liittynyt käyttäjä voi milloin tahansa poistaa tietonsa rekisteristä kussakin kirjeessä mainitun linkin kautta. Linkki on joko englanninkielinen (unsubscribe) tai suomenkielinen (poistu listalta). Käyttäjä saattaa olla mukana useammalla sähköpostilistalla, jonka johdosta sivusto saattaa silti lähettää viestejä ja materiaaleja, vaikka käyttäjä olisi mielestään poistunut sähköpostilistalta kerran. Mikäli haluat poistua kaikilta listoilta samanaikaisesti, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen maikkimoon@gmail.com.

Maksuliikenteen tiedot

Maksujen välittäjänä toimii Visma Pay. Asiakkaan verkkopankkimaksamisen tai luottokortin tiedot eivät tallennu sivuston järjestelmiin, vaan jäävät maksujenvälityksestä vastaavan yrityksen tietoihin.

Peruutusehto

Kuluttajalla on kuluttajasuojalain mukainen oikeus peruuttaa kauppa 14 päivän kuluessa ostoksesta.

Kuluttajalla ei kuitenkaan ole oikeutta peruuttaa digitaalisen tuotteen ostoa sen jälkeen, kun yritys on aloittanut digitaalisen tuotteen toimittamisen. https://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Ostaminen-myyminen-ja-sopimukset/verkkokauppa-posti-ja-puhelinmyynti-etamyynti/peruutusoikeus-etamyynnissa/

Hyväksymällä nämä ehdot hyväksyt, että peruutusehto poistuu samalla hetkellä, kun sivusto aloittaa tuotteen toimittamisen. Mikäli et hyväksy näitä ehtoja, tuotteiden osto tulee keskeyttää.

Henkilötietojen säilytysajat

Asiakasrekisteriä tarkastellaan 6 kuukauden välein. Käyttäjän tiedot tuhotaan, kun ne eivät ole enää tarpeellisia käyttötarkoitusta varten. Henkilötietoja säilytetään maksimissaan 12 kuukautta sen jälkeen, kun käyttäjä on avannut viimeisen sähköpostin tai markkinointikirjeen.

Henkilötietojen luovuttaminen

Rekistereihin kerättyjä tietoja ei luovuteta sivuston ulkopuolelle markkinointi,- myynti-, mielipide- tai markkinatutkimustarkoituksiin. Henkilötietoja voidaan kuitenkin luovuttaa Suomen lakien mukaisesti viranomaisille niin pyydettäessä. Rekisteri on tallennettu tietojärjestelmään ja se on suojattu ja sijoitettu siten, ettei asiaankuulumattomilla tahoilla ole pääsyä rekisteritietoihin.

Tietojen luovuttaminen ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

Sähköpostilistalla olevien käyttäjien tietoja (etunimi, sukunimi ja sähköpostiosoite) siirretään EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolella oleville ohjelmistoille:

  • Mailchimp sähköpostimarkkinointiohjelma. Lue lisää: https://mailchimp.com/legal/privacy/
  • Mailchimp kyselylomakkeet
  • Google Forms kyselylomakkeet
Tietolähteet

Henkilötiedot saadaan, kun käyttäjä tilaa kuukausikirjeen, päivittää omia tietojaan, tai ostaa verkkosivujen kautta jonkin tuotteen. Tietoja saadaan myös evästeiden avulla.

Suojaus

Rekisteriin sisäänpääsy edellyttää käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttämistä. Järjestelmään tallennettuihin rekisterin sisältämiin tietoihin pääsevät ja niitä ovat oikeutettu käyttämään vain sivuston ylläpitäjä ja/tai laskutuksesta huolehtiva henkilö/yritys.. Rekisteriin sisäänpääsyn mahdollistava käyttäjätunnus ja salasana vaihdetaan 4 kertaa vuodessa.

Jokaisella rekisterin käyttäjällä on omat henkilökohtaiset tunnukset ja salasanat. Sivusto käyttää aina suojattua yhteyttä (VPN), kun käsittelee henkilötietoja.

Tarkastus- ja oikaisuoikeus
Henkilötietolaki 26§

Suomarkkinointirekisterissä olevalla käyttäjällä on henkilötietolain 26§ mukaisesti oikeus tarkistaa, mitä häntä koskevia tietoja rekisteriin on tallennettu. Tarkastuspyyntö tulee lähettää kirjallisesti ja allekirjoitettuna osoitteella Inkeri Himanka, Asemakatu 27 D 23, 94100 KEMI. Tarkastuspyynnön toteuttamisessa suositellaan käytettävän tietosuojavaltuutetun internet-sivuilta saatavaa lomaketta.

Tarkastuspyynnössä tulee olla maininta, että pyyntö koskee maikkimoon -sivuston asiakasrekisterin rekisteritietoja. Jos tiedoissa on virheitä, käyttäjä voi esittää rekisterin yhteyshenkilölle virheen korjaamista koskevan pyynnön. Oikaisupyyntö tulee tehdä kirjallisesti. Pyynnössä tulee perustella ja yksilöidä tarkasti, mitä tietoa vaaditaan korjattavaksi, mikä käyttäjän mielestä on oikea tieto ja miten korjaus pyydetään tekemään.

En tarkista käyttäjän antamien henkilötietojen oikeellisuutta. Käyttäjä voi muuttaa, täydentää ja poistaa tietojaan jokaisen viikkokirjeen lopussa olevien linkkien kautta tai kirjautumalla palveluun. Palvelun käyttöä koskevat tiedot eivät ole käyttäjien käytettävissä.

Rikkomuksista ilmoittaminen

Parhaista ponnisteluista huolimatta mikään internetin tiedonsiirtomenetelmä tai sähköinen tallennusmuoto ei ole täysin turvallinen. En voi taata MaikkiMoon -sivuston täyttä turvallisuutta. Jos sivuston ylläpitäjänä tietooni tulee tietoturvarikkomus, ilmoittan siitä asianosaisille käyttäjille, jotta he voivat tehdä tarvittavat suojaustoimenpiteet. Sitoudun ilmoittamaan asiakkailleen kaikista heidän tilinsä turvallisuutta koskevista asioista ja tarjoan heille kaikki tarvittavat tiedot, jotta he voisivat täyttää omat lakisääteiset ilmoitusvelvollisuudet.

Käyttäjän velvollisuudet

Käyttäjän tietojen turvassa pysyminen edellyttää myös, että käyttäjä varmistaa omien tilien tietoturvan käyttämällä riittävän monimutkaisia salasanoja, vaihtamaan ne säännöllisesti ja säilyttämään niitä asianmukaisesti. Käyttäjän on myös itse varmistettava omien laitteiden turvallisuus.

Käyttäjän oikeudet

Sivuston käyttäjällä on seuraavat oikeudet:

Käyttäjällä on oikeus kieltää rekisterin ylläpitäjää käsittelemästä häntä kokevia tietoja suoramainontaa, etämyyntiä tai muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta varten.

  • Tiedonsaantioikeus
  • Käsittelyn rajoittamisen oikeus
  • Korjausoikeus
  • Oikeus tulla unohdetuksi
  • Suostumuksen peruuttamisen oikeus
  • Tietojen siirto-oikeus
Linkit kolmansien osapuolien verkkosivuille

E-kirjat sekä blogipostaukset voivat sisältää linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoille. Linkitetyt verkkosivustot eivät ole sivuston hallinnassa, eikä se vastaa kolmansien osapuolten verkkosivustojen sisällöstä tai verkkosivustojen sisältämistä linkeistä.

Jos käyttäjä siirtyy linkitetylle verkkosivustolle, hänen tulee tutustua kyseisen verkkosivuston yksityisyydensuojaperiaatteisiin, evästeiden keruutietoihin ja muihin sovellettaviin käyttöehtoihin itse.

Osa linkeistä voi olla ns. affiliatelinkkejä, joiden kautta saan komissioita tai tuotteiden ilmaisia käyttökuukausia. Affiliatelinkeistä on ilmoitettu joko (*)-merkillä tai blogipostausten lopussa olevalla maininnalla:

Osa tässä postauksessa olevista linkeistä on affiliatelinkkejä. Ostamalla tuotteen affiliatelinkin kautta, saan pienehkön komission tai tuotteen ilmaisen käyttökuukauden. Linkin klikkaaminen ei kuitenkaan aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa vierailla sivulla ja miettiä ostopäätöstäsi niin pitkään kuin haluat. Suosittelen vain niitä tuotteita, joita itse käytän ja jotka tunnen.”

Lisää aiheesta: https://www.laki24.fi/tietosuojaseloste-vai-rekisteriseloste/

.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap