Tätä saa jakaa!

Aina välillä ja joskus ihan alati tekee mieli puuhailla käsillä kaikenlaista pientä. Tässä mökkipihaa vartioi ensimmäinen pieni kivitonttuni. On sillä seuraakin, mutta toiset tontut olivat niin ujoja, etteivät tohtineet tulla kuvaan. Tonttu saa ensi kesänä uusia rohkeampia kavereita.

Ihan mikä tahansa kivi ei tontuksi kelpaa, vaan sen täytyy olla juuri tietyn mallinen kiireestä kantapäähän. Pipon on pysyttävä kiireen päällä ja kantapäiden tukevasti maassa. Eipä tontuilla muita vaatimuksia olekkaan. Leppoisaa porukkaa.

Ensi kesänä kerron lisää tonttujuttuja ja mökkitontun synnytysvinkkejä.

Pientä ja helppoa puuhailua, kivitonttu

Ennen talven ja lumen saapumista kannattaa kerätä tonttukiviä. Joulun kivitontuilla on samanlaiset vaatimukset kuin mökkitontuillakin. Muista kiire ja kantapää!

Hyönteishotellit ovat nyt kovasti tarpeellisia, kun hyönteiset alkavat uhkaavasti vähetä. Sen olen mökilläkin huomannut. Kimalaisparvia ei ole näkynyt moneen vuoteen ja siksi mesimarjasato on ollut tosi kehno.

Tänä kesänä avasin hyönteisille ensimmäisen oman hotellin. Vielä ei hotellissa näkynyt asukkaita. Täytyy seurata minkälaisesta hotellista hyönteiset tykkäävät ja rakentaa heille sellainen. Tai vaikka kaikille oma.

Kun mieli tekee puuhailla jotain pientä ja helppoa

Tässä valmistuu materiaalia Nyt ei olla jäniksen selässä-kirjani kansikuvaa varten. Mainoslehtiset ja kirjan sivut saavat uuden muodon ja elämän.

kaikenlaista puuhaa

Rullaati rullaa, ihan helppoa

Rullaati rullaa. Kerää talteen kaikki kassakuitit, käyttöohjeet, mainoslehdet ja karkkipaperit ja rullaa ne rullalle ja liimaa yhteen. Tokmannin ja Lidlin mainoslehdet ovat ihanan värikkäitä. Kassakuiteista ja Subwayn käärepaperista taas saa hennon vaaleaa rullattavaa.

Tuosta kuvan pyörylästä syntyi ensimmäinen lasinalunen tulevaan Rullaati-sisustussarjaani.

Ideoita helppoon puuhailuun

  • Laiturin maalaaminen on luovaa ja mukavan rentouttavaa hommaa. Vanhan maalipinnan hiominen pois on hiukan raskaampi, mutta pakollinen työvaihe. Houkuttele joku toinen tekemään se puolestasi, jos et satu kamalasti tykkäämään juuri siitä työvaiheesta.
  • Jos et tykkää suklaan syönnistä, niin houkuttele joku toinen tekemään sekin homma puolestasi ja säästä kääreet. Tehdään niistä yhdessä jotain kivaa myöhemmin. Ja nautitaan niiden väreistä. Se on hyvän mielen terapiaa.
  • Luonnossa liikkuessa kannattaa pitää silmät auki ja mielenkin avoinna uusille löydöille. Hakkuualueilta voi löytyä kaarnaa, tuohia tai puusta pudonneita linnun pesiä.
  • Myrskyn jälkeen rannat ovat luovan ihmisen aarreaittoja.
  • Kesällä laituri sai uuden räsymattovärityksen, kun talvi oli haalistanut edelliskesän värit.
  • Karkkipaperit odottelevat vielä lopullista paikkaansa.
  • Tuohiaarteita vaikka sormuksiin.
  • Aaltojen tuomia aarteita rannalla.

Sanonnat ja aforismit: kiireestä kantapäähän

Comments (2)

Mitä mieltä sinä olet? Kerro pois.