Tätä saa jakaa!

Miltä maailma näyttää nyt?

Kun ensimmäisen kerran kirjoitin korona-ajasta lokakuussa 2020,  olivat tunnelmat jo edelliseen kevääseen verrattuna toiveikkaammat, mutta ihmiset tosi väsyneitä. Maskin käyttöä oli harjoiteltu monta kuukautta ja totuteltu etäisyyksiin. Rokotteen valmistumista pikavauhdilla toivottiin ja samalla epäiltiin voiko se onnistua.

Kokoukset oli opittu pakosta pitämään etänä. Töitä ei enää tehty välttämättä työpaikoilla, vaan kotona, mökillä, Lapissa tai jossain ulkomailla.

Miltä maailma näyttää nyt?

Vuodessa on tapahtunut paljon. Koronapassi on otettu monin paikoin käyttöön mitä kannatan, ja rokotukset on omalta osaltani kunnossa. Rajoja on avattu. Isä kuoli, huolen päälle kasvoi ikävä. Sain osallistua satuhäihin Tukholmassa ja sisko pääsi lomalle lämpimään. Minusta ja veljestä tuli metsänomistajia ja toinen sisko omistaa nyt koiranpennun. Hermokuutiot ovat riittäneet. Pää ei ole haljennut.

Nyt on kulunut taas vuosi ja ainakin minun mielessä on ikävä kysymys:

Eikö tämä ollutkaan tässä?

Kesällä aloin uskoa monen muun tavoin, että asiat palautuvat nyt ennalleen, että pelko saa viimein siirtyä ilon tieltä.

Onko paluu normaaliin sittenkään varma? Miltä maailma näyttää nyt?

Uutiset ovat huolestuttavia. Latviaan on määrätty kolmen kuukauden poikkeustila. Ulkoministeriön sivut kertovat, että Ukrainan ja  Italian tilanne on paha. Australia on laittanut rajalla portit säppiin. Taitaa Venäjälläkin tilanne pahentua. Kartalla punaisena hohtavan Suomen tehohoitopaikkojen riittävyys huolestuttaa – taas.

Väliaikaista iloa

Oli niin ihanaa päästä vihdoin käymään Haaparannalla, ajaa rajan yli, että valssin askelin tanssin Ikean ovesta sisään. Rajalla takaisin palatessa rajavartijalle vain huikattiin, että Ikeassa käytiin. Huomenna ei läpikulku taida olla enää näin helppoa.

Pienestä voi ihmisen lapsi tulla iloiseksi. Pieniä iloja on monella tuonut palapelin rakentaminen. We can do it! (*) Niin on some minulle kertonut. Nautin itsekin palapeleistä, ja onneksi olen onnistunut tartuttamaan palapelilumon (* )lapsillenikin.

Nyt mennään pienillä askelilla eteenpäin. Isojen aika on myöhemmin. Pidetään hermokuutioista hyvä huoli!


Artikkeli sisältää kumppanuusmarkkinointia (*). Linkkien avaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja. Jos päätät ostaa tuotteen, saan siitä pienen rahallisen komission.

Mitä mieltä sinä olet? Kerro pois.