Vuoden 2022 alussa

Tätä saa jakaa!

”Uusi vuosi, uudet kujeet”

Vuoden 2022 alussa. Nyt kädet ristissä toivomaan, että tuo sanonta pitää paikkansa. Kaksi viimeistä vuotta ovat olleet niin hankalia, ennenkuulumattoman erikoisia ja jopa vaarallisia, että nyt on pakko tulla parempaa, eikö totta. Uusi vuosi, uudet kujeet.  Näin ajattelee Oiva Ruoho monen muun tavoin.

Ihmiskunnalla on toki muitakin isoja ratkaistavia ongelmia, kuin yksi virus.  Kun se saadaan pois päiväjärjestyksestä, jää enemmän aikaa keskittyä muihin asioihin. Maailman rauhaan esimerkiksi. Tai ilmastonmuutokseen.

Pieniä mietteitä

Vuoden 2022 alussa Oivan miettii hiukan pienempiä asioita. Presidentti mainitsi uudenvuoden puheessaan ihmisten välisen repivän eripuran. Oivaa se herkkänä miehenä ahdistaa ja masentaa. Samaan kastiin kuuluvat myös ihmisten monenlainen eriarvoisuus ja totuuden erilaiset versiot.

Hyvä omatunto

Oiva kärsii ajoittain huonoa omaatuntoa siitä, että hän murehtii omaa painoaan, ajaa teatteriin Rovaniemelle eikä aina suosi suomalaista. Turhamaisuutta, tuhlausta ja turhaa.

Korona-aikana Oivasta on tullut laiska liikkumaan, varsinainen sohvaperuna. Ajatuksissakin on liian paljon harmaata. Ne nakertavat omaatuntoa. Ja syövät miestä!

Omalla paikalla

Isoja asioita ratkotaan yhdessä niin, että jokainen ihminen pyrkii elämään omalla paikallaan mahdollisimman hyvää elämää, ja tekee oman tärkeän osuutensa kanssaihmisten ja luonnon hyväksi. Aika simppeliä. Pysy Oiva totuudessa ja kierrätä roskat!

Lupaukset

Oivalla on sellainen kokemus, ettei yksikään uudenvuoden lupaus ole  pitänyt. Sen tiedon innostamana, että virus nyt vihdoin asiantuntijoiden mukaan ajaa itsensä nurkkaan, hän lupaa ainakin ajatella liikunnan lisäämistä. Se saa nyt riittää.

Omalle energiayhtiölleen Oiva meni sähköpostissa lupaamaan, että käyttää vain biohajoavia puhdistustuotteita.

Nyt saa lupaukset riittää.

Millä mielellä sinä odotat tätä vuotta?

3 comments

 • Odotan vuotta optimistisesti ja suurella mielenkiinnolla. Oikea puoli aivoista puhkuu uusia ideoita, kreatiivisuutta, suuria tunteita jopa päiväunelmia. Vasen taas analysoi, on asiallinen ja kriittinenkin, haluaa asiat järjestykseen. Vuosi 2022 tulee olemaan, niinkuin aikaisemmatkin vuodet, aivopuoliskojen kinastelua siitä kumpi saa päättää. Toinen kaasuttaa, toinen jarruttaa tilanteesta riippuen. Aivojen kantaja on optimistinen ja seuraa mielenkiinnolla yrityksiään saada aivopuoliskot parempaan yhteistyöhön. Pohjalla tieto oikean yliottesta.

  Hyvää yhteistyötä toivon kaikille kaikessa, pienessä ja suuressa.
  Maailman rauha ja luontokin sitä toivovat, vaativat!

  Oiva ei tarvi kenenkään neuvoja koska hän tietää jo kaiken mitä tarvitsee.

  Kiitos Inkeri inspiroivasta tekstistä!

  Optimistista Uutta Vuotta yhteistyön merkeissä!

  Liisa

  • Liisa, minä yritän pitää ajatukseni positiivisuuteen kallellaan, vaikka väkisin. Oikealla puolella päätäni on ruuhkaksi asti ideoita, toinen toistaan hauskempia ja hullumpia. Jokunen unelmakin raivaa tietään tietoisuuteen. Aletaanko Liisa kirjoittaa päiväunikirjaa?
   Oiva on huithapeli, mutta kerron terveiset 🙂
   Inkeri

Mitä mieltä sinä olet? Kerro pois.

%d bloggaajaa tykkää tästä: