Tätä saa jakaa!

Tartunnan pelossa

Loppuuko tämä koskaan? Kuinka kauan vielä täytyy jaksaa elää tässä tartunnan pelossa? Halkeaako pää, loppuvatko hermokuutiot ennen kuin saamme hartaasti odotetun rokotteen ja viheliäisen viruksen aisoihin? Voiko sitten rauhassa päästää tartunnan pelosta irti? Loppuvatko matkustusrajoitukset? Palautuuko vapaus? Palautuuko mikään enää ennalleen?

Tarvitseeko kaiken sittenkään palautua entiselleen? Tämä vuosi on ollut kaikin mahdollisin tavoin hirveän vaikea ja pelottava. Aika on pakottanut yhteiskunnat ja jokaisen ihmisen etsimään uusia selviytymiskeinoja.

coronavirus

Pelottaako virus?

Se on totinen paikka, kun omaisten ja muiden läheisten ihmisten tapaamisia tulee rajoittaa ja usein välttääkin, vaikka kuinka olisi ikävä. Yksinäisyys, ihmisten ikävä, pelko ja vapauden rajoittaminen eivät tee ihmismielelle hyvää.

Yhteisöllisyydestä ja toisten auttamisesta on tullut nyt erityisen merkityksellistä. Luovuus on päässyt rikastuttamaan elämää uusin tavoin. Toivottavasti rokote ei muuta näitä asioita ennalleen – pitkään aikaan.

a woman doing an experiment

Laboratorioissa ympäri maailmaa kemistit, tutkijat, asiantuntijat ja varmaan “kaiken maailman dosentitkin” tekevät uskomattomalla vauhdilla tutkimustyötä tehokkaan ja kaikille turvallisen rokotteen kehittämiseksi. Sitten alkaa kolmivaiheinen testausaika vapaaehtoisten avustuksella. Lopulta lääkefirmat pääsevät valmistamaan rokotetta ja viimein työ on tehty.

Silti sitä välillä miettii, että mikä siinä kestää? Melkein täytyy itseltää pyytää anteeksi moisia ajatuksia. Tartunnan pelossa on hankala elää.

Elämme ennenkokematonta aikaa. Ihmiset kulkevat maskit tiukasti naamalla niin, ettei tuttujakaan enää tavatessa tunnista. Kaupassa asioidessa täytyy pysähtyä joka käsidesipömpelin kohdalla pesulla, vaikka kädessä on hanskat.

Jos joku näkisi, niin luulisi varmasti, että ihmiset ovat tulleet hulluiksi. Jos se joku vielä tuntisi suomalaisen luonteen, niin se tukehtuisi nauruun nähdessään seiso tässä -viivat kassojen edessä.

Meitä ei naurata. Paitsi silloin voi vähän naurattaa, kun desinfioi, auton avaimia, pankkikorttia ja kännykkää. Koskaan ne eivät ole olleet näin puhtaat.

Vanhat ohjeet uusin keinoin korona-tartunnan välttämiseksi

19. marraskuuta THL julkaisi kampanjan, jossa vanhat tutut ohjeet korona-aikaan on esitetty uudella, virkistävällä tavalla julkkisten avustuksella ja somekanavia käyttäen. Toivottavasti tämä saa viimeisetkin uppiniskaiset niskoittelijat toimimaan oikein ja huomioimaan toiset ihmiset.

Pidetään huolta toisistamme: VIISI VALTTIA KORONAN EHKÄISYYN

  1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.
  2. Pese kädet, yksi hihaan.
  3. Pidä 1-2 metrin turvaväli.
  4. Käytä kasvomaskia, kun et voi pitää etäisyyttä.
  5. Lataa koronavilkku -sovellus.

Klikkaa itsesi suomitoimii-sivulle ja katso koko kampanja.

https://suomitoimii.fi/5valttia/

Sananlaskuja ja aforismeja: Nauru pidentää ikää

Samankaltaiset artikkelit

Mitä mieltä sinä olet? Kerro pois.