Tätä saa jakaa!

Mikä piristäisi mieltä, kun virus pelottaa?

Mikä piristäisi mieltä, kun virus pelottaa? Tätä mietin maaliskuussa, kun koronapandemia alkoi olla todellisuutta Suomessakin ja hallitus mietti valmiuslain käyttöönottoa.

Samaa kysymystä mietin tänäänkin, vuoden viimeisenä päivänä. Nyt olemme toki eri tilanteessa kuin keväällä. Raskaat kokemukset, vapauden rajoitukset, pitkäaikainen pelko ja surulliset uutiset ovat masentaneet monen mielen.

Keväällä tunnelma oli pelottava. Maailmankirjat olivat sekaisin. Vielä ei ollut tietoa rokotteen pikaisesta valmistumisesta. Nyt tiedämme, että ympäri maailmaa kemistit, tutkijat, asiantuntijat ja ”kaiken maailman dosentit” ovat tehneet uskomatonta tutkimustyötä ja rokote on valmis. Valoksi tunnelin päässä tätä tietoa monet kutsuvat.

Toivo herää

Nyt on toivo herännyt. Se on kuin Betlehemin tähti, jota lähdemme seuraamaan.

Naapurin nuori varsa kirmaa Adelsössä Ruotsissa.
Siskoni Liisa keskustelee varsan kanssa.

-Huhtikuussa 2020-

Takaisin kevääseen. Silloin joka tuutista painostettiin kuntoilemaan, leipomaan, tamppaamaan mattoja ja järjestämään kaapit, mutta minua tuollaiset ohjeet eivät piristäneet yhtään. Sitten näin uutisen, että valokuvaajat olivat alkaneet dokumentoida elämää koronan aikana.

Ajatus

Siitä sain ajatuksen, että voisimme sisarusten kanssa tehdä oman yksityisen dokumentin. Ideana oli lähettää valokuva, piirustus, ajatus,  runo, lehtijuttu, (vale)uutinen tai vaikka vain sana päivän tunnelmasta yhteiseen WhatsApp-ryhmäämme. Asumme kaikki neljä eri paikkakunnilla Suomessa ja Ruotsissa.

Kuvaviestejä huhtikuussa 2020

  • Carlito Adelsössä
  • Hannele kuvasi kevään ensimmäiset leskenlehdet
  • Jouko ja kuovi Oijärven mökillä
  • Inkerin huovutuksia
  • huhtikuun muistot kirjoihin tallennettuina

Ideani sai hyvän vastaanoton ja toteutimme sen huhtikuun aikana. Viestit sisälsivät paljon kuvia ja videoita arkemme puuhista ja ympäröivästä luonnosta, mutta myös kuulumisia, kysymyksiä, muistoja ja leivontaohjeita. Välillä rupesimme runolle.

Kirjaprojekti

Se projekti oli mukava, piristävä, hauska ja yhteenkuuluvuuttamme vahvistava, kun emme voineet olosuhteiden vuoksi tavata toisiamme.

Olen koonnut tuon huhtikuun viestinvaihdon ja kuvat kirjoiksi sisaruksilleni. Sekin projekti oli mielenkiintoinen ja tämän ankeuden keskellä kovasti piristävä. Tuosta projektista voit lukea lisää tästä.

Kohti uutta

Koska tämä viheliäinen näkymätön vieras vaikuttaa olevan kovin sinnikäs ja viipyvän vielä pitkään keskuudessamme, voisimme piristää itseämme ja toisiamme jälleen jollain uudella projektilla.

Mikä piristäisi mieltä, kun virus pelottaa?

Nyt mietintämyssyt päähän ja ideoimaan itsellemme piristysrokotusta.

Sananlaskuja ja aforismeja: Nyt on maailmankirjat sekaisin.

Maikkimoon

Mitä mieltä sinä olet? Kerro pois.